يازدهمين سالروز درگذشت دانشمند فقيد "دکتر سعيد کاظمي آشتياني"
تاریخ انتشار : 1395/10/12 15:57:33

يازدهمين سالروز درگذشت دانشمند فقيد "دکتر سعيد کاظمي آشتياني"

به گزارش روابط عمومي، زنده ياد سعيد کاظمي‌آشتياني در طول حيات کوتاه اما پربرکت خود، علاوه بر خدمات ماندگاري که در عرصه جهاد دانشگاهي داشت، نقشي راهبردي و منحصر به فرد در هدايت تحقيقات توليد سلول‌هاي بنيادي، شبيه سازي و درمان ناباروري در سطح کشور و منطقه ايفا کرد.

به مناسبت يازدهمين سالروز درگذشت دانشمند فقيد "دکتر سعيد کاظمي آشتياني" موسس و بنيانگذار پژوهشگاه رويان و شرکت فناوري بن ياخته هاي رويان؛ مراسم گراميداشتي در تاريخ 14 دي ماه ساعت 14:30 در محل سالن همايش پژوهشگاه رويان برگزار خواهد شد. هم چنين در حاشيه اين مراسم " صندوق نيکوکاري لوتوس رويان " نيز افتتاح خواهد شد.

از جمله خدماتي که اين داشمند فقيد به کشور ارائه داد مي توان به توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري، توليد، تکثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني و بهره گيري از آنکه نويدبخش افقي جديد در درمان بسياري از بيماري‌هاي صعب العلاج است، اجراي نخستين طرح همانندسازي حيوانات در خاورميانه که پس از درگذشت آن دانشمند فقيد با تولد نخستين بره‌هاي همانندسازي شده در کشور در مرداد و مهرماه سال بعد به بار نشست، راه اندازي و برگزاري ۶دوره جشنواره بين المللي رويان و برگزاري ۲دوره جشنواره آسيايي بهداشت خانواده اشاره کرد.

ديگر موفقيت هايي که دکتر کاظمي و تيمش در ايران بدست آوردند عبارتند از:

تولد اولين نوزاد حاصل از IVF در ايران (1371)

تولد دومين کودک حاصل از ICSI در ايران (1373)

دومين موفقيت ايران در بيوپسي بيضه اي براي درمان ناباروري مردان (1377)

تولد اولين نوزاد حاصل از ميکرواينجکشن اسپرماتوزوآي منجمد شده ي بيماري که دستگاه تناسلي اش خارج شده بود (1377)

تولد اولين کودک حاصل از PGD در ايران (1382)

توليد اولين رده ي سلول هاي بنيادي جنيني در ايران (1382)، که نام ايران را در ميان ده کشور صاحب اين فناوري قرار داد.

وي اولين بانک خون بند ناف ايران را به منظور استفاده از بن ياخته هاي خون بند ناف در سلول درماني خانواده ها تاسيس کرد.

شکل گيري گروه تحقيقاتي براي کلونينگ اولين گوسفند همانندسازي شده ي ايران در سال 1384. متاسفانه دکتر کاظمي موفق نشد تولد اين موجود زاده ي رويانش را در سال 1385 ببيند.

مرحوم کاظمي‌آشتياني ۱۴ دي سال ۸۴ به دليل عارضه قلبي در بيمارستان بقية الله‌الاعظم (عج) تهران دعوت حق را لبيک گفت.