خونِ بندناف فاطمه، گرماي زندگي را به وجود الهام بازگرداند
تاریخ انتشار : 1395/06/17 08:35:44
خونِ بندناف فاطمه، گرماي زندگي را به وجود الهام بازگرداند

الهام نوجوان 12 ساله، با استفاده از سلول هاي بنيادي خون بندنافِ خواهرش از بيماري سرطان خون نجات يافت.

به گزارش روابط عمومي بانک خون بندناف رويان، الهام  دختر نوجوان 12 ساله اصفهاني دي ماه سال 93 به عنوان بيمار مبتلا به ALL (لوسمي حاد لنفوئيدي) تشخيص داده شد و پس از سه دوره شيمي درماني و عدم پاسخگويي به درمان، با سلول هاي بنيادي خون بندناف خواهرش که در بانک خون بندناف رويان ذخيره سازي شده بود مداوا شد.
پدرِالهام درخصوص بيماري دخترش گفت: 23 دي ماه سال 1393 متوجه بيماري الهام شديم و آن زمان مادرش باردار بود. پزشکان پس از انجام سه دوره شيمي درماني و عدم پاسخگويي به درمان، تصميم به پيوند سلول هاي بنيادي به دخترم گرفتند اما از آنجا که وي تنها فرزند ما بود، نمونه مغزاستخوان منطبق با وي در بين خانواده و اقوام برايش پيدا نشد. پس از آنکه پزشک معالج ايشان از باردار بودن همسرم مطلع شدند، توصيه کردند که خون بندناف نوزاد را حتما ذخيره سازي کنيم تا در صورت امکان از آن براي پيوند استفاده کنند.
وي ادامه داد: پس از تولد فرزند دوم(فاطمه)، خون بندناف وي را در بانک خون بندناف رويان ذخيره سازي کرديم و 10 روز بعد آزمايش HLA انجام شد و با لطف خدا مشخص شد که نمونه خون بندناف فاطمه با الهام منطبق است. اما با توجه به وزن الهام که حدود 60 کيلو بود، پزشکان اظهار داشتند که سلول کافي نيست و سه بار در کميته پيوند رد شد اما در نهايت قرار شد يک بندناف ديگر هم علاوه برنمونه خون بندناف خواهرش براي پيوند اضافه شود و در اصطلاح دبل کورد استفاده شد و  مهرماه سال 94 پيوند در بيمارستان شريعتي تهران و توسط آقاي دکتر حميديه انجام شد.
پدرِ الهام با بيان اينکه لطف خدا بود که همزمان با بيماري الهام، همسرم، فاطمه را باردار بود چون مادرش دو سقط ديگرهم قبلا داشت گفت: همه اتفاق ها به گونه اي پيش رفت تا دختر ما بهبود يابد چون پس از آنکه سلول ها به الهام پيوند شد تا چند روز هنوزاثر نکرده بود. در منزل مراسم نذري داشتيم و همان شب الهام از بيمارستان تماس گرفت و گفت که سلول ها فعال شده و بالا آمده اند. دعاي مردم و زحمات کادر پزشکي و بانک خون بندناف رويان در اين زمينه به ما کمک کرد.

وي گفت: نتايج پيوند گوياي تاثير مثبت نمونه خون بندناف فاطمه در بدن الهام بود و اگر شرايط به همين منوال باشد اقدام درماني خاص ديگري لازم نيست و الهام مي تواند امسال به مدرسه برود.
پيوند براي من معجزه بود
الهام که پس از سه دوره شيمي درماني و پيوند سلول هاي بنيادي اکنون سلامت خود را به دست آورده درباره نگاهش به آينده گفت: امسال بايد به کلاس هفتم مي رفتم اما چون يک سال مرخصي تحصيلي گرفته بودم، مهرماه به کلاس ششم مي روم و تمام تلاشم را مي کنم که بتوانم تحصيلات خودم را در رشته خون شناسي ادامه دهم.
وي درباره درمان با سلول هاي بنيادي خون بندناف خواهرش گفت:اصلا تصور نمي کردم علم تا اين حد پيشرفت کرده باشد و برايم مثل يک معجزه بود.
درمان سرطان خون الهام براي ما مسرت بخش است
دکتر مرتضي ضرابي، مديرعامل بانک خون بندناف رويان نيز درباره پيوند سلول هاي بنيادي خون بندناف فاطمه به خواهر بزرگترش گفت: اقدام اين پدر و مادر براي ذخيره سازي خون بندناف فرزندشان قابل ستايش است و مجموعه بانک خون بندناف رويان با تمام توان تلاش دارد نمونه هاي خون بندناف نوزادان را با حداکثر کيفيت ذخيره سازي کند.

وي تصريح کرد: انجام اين پيوند نتيجه تلاش و همکاري موثر تيم خونگيري، کارشناسان آزمايشگاه، کارشناسان پذيرش و مشاورين و از همه مهمتر تيم پيوند در بيمارستان شريعتي است و همه در اين موفقيت سهيم هستند. اميد است با امکانات خوب پيوند که در بيمارستان هاي مختلف در حال راه اندازي مي باشد بيماران بيشتري بتوانند از ظرفيت سلول هاي ذخيره شده در بانک خون بند ناف استفاده کنند.