رييس بانک خون بندناف خصوصي رويان جهاددانشگاهي خبر داد: پژوهش محققان کشور براي درمان کودکان فلج مغزي با سلول‌هاي بنيادي
تاریخ انتشار : 1395/06/13 08:24:55

رييس بانک خون بندناف خصوصي رويان جهاددانشگاهي از ذخيره‌سازي 67 هزار نمونه در خون بانک خون بندناف خصوصي رويان خبر داد و گفت: در حال حاضر مراکز درماني محک، بيمارستان طالقاني، مرکز طبي کودکان و بيمارستان منتصريه مشهد اقدام به پيوند مغز استخوان مي‌کنند.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دکتر مرتضي ضرابي در حاشيه هفدهمين جشنواره بين‌المللي تحقيقاتي رويان که از امروز در سالن رازي دانشگاه علوم پزشکي ايران آغاز به کار کرد، در جمع خبرنگاران با تاکيد بر اين‌که بيشترين مصرف خون بند ناف در پيوند مغز استخوان است، افزود: بيمارستان شريعتي با انجام 80 پيوند تاکنون بالاترين آمار را در ميان مراکز انجام‌دهنده اين پيوند دارد.
وي مرکز محک، بيمارستان طالقاني، مرکز طبي کودکان و بيمارستان منتصريه مشهد را از ديگر مراکز فعال در حوزه پيوند مغز استخوان دانست و ادامه داد: سهم پژوهشگاه رويان از اين پيوندها تاکنون 20 پيوند بوده است.
ضرابي با اشاره به تعداد پيوند مغز استخوان از خون بند ناف خاطرنشان کرد: تاکنون 31 هزار پيوند انجام شده و سهم ايران در اين زمينه قابل قبول بوده است.
رييس بانک خون بند ناف خصوصي رويان با اشاره به موارد پيوند مغز استخوان توضيح داد: اين منبع علاوه بر استفاده از مغز استخوان براي درمان بيماري‌هاي خوني مانند تالاسمي، نقص ايمني مادرزادي و سرطان‌هاي خون از سال گذشته از سلول‌هاي بنيادي براي درمان کودکان دچار فلج مغزي استفاده شد.
وي با تاکيد بر اين‌که اين پروژه در مرحله‌ تحقيقات است، اضافه کرد: در صورت مثبت‌بودن نتايج براي درمان آسيب‌هاي نخاعي و جمجمه استفاده خواهد شد.
ضرابي تعداد نمونه‌هاي ذخيره‌سازي شده در بانک عمومي خون بند ناف رويان را 5000 نمونه ذکر کرد و گفت: از پيوندهاي نادري که در سال گذشته انجام شد، مي‌توان به استفاده از خون بند ناف يک کودک هفت ساله براي درمان نارسايي حاد مغز استخوان اين کودک اشاره کرد.
به گفته رييس بانک خون بند ناف خصوصي رويان، اين عمل در بيمارستان علي‌اصغر تهران انجام شده است.
وي همچنين اضافه کرد: در بانک خون بند ناف خصوصي رويان 67 هزار نمونه ذخيره‌سازي شده است.