حضور کارشناسان رويان در جهاد دانشگاهي استان براي تاييد اوليه و تجهيز مرکز نمايندگي بانک خون بند ناف رويان در استان
تاریخ انتشار : 1393/11/30
مدير تضمين كيفيت شركت فناوري بن ياخته‌هاي رويان جهاد دانشگاهي کشور گفت: 53 هزار نمونه خون بندناف در بانک خون بندناف جهاد دانشگاهي کشور فريز شده است.

به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد استان چهارمحال و بختياري- اشكان مزدگير 21 اسفندماه در نشستي با مسئولان واحد جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختياري از اعطاي نمايندگي خون بند ناف به اين واحد طي روزهاي آينده خبر داد و گفت:  تاکنون 53 هزار نمونه خون بندناف در بانک خون بندناف جهاد دانشگاهي کشور فريز شده است، افزود: بيش از 66 درصد نمونه‌ها از نمايندگي شهرستان‌ها وارد بانك خون بند ناف مي‌شود.

به گفته وي، تاکنون متقاضيان چهارمحال و بختياري براي عقد قرارداد به اصفهان مراجعه مي‌کردند به طوري که طي 9 ماهه سال جاري 36 مورد عقد قرارداد از چهارمحال و بختياري در نمايندگي بانک خون بندناف اصفهان صورت گرفته است که با راه‌اندازي اين نمايندگي عقد قراردادها در همين استان انجام خواهد شد.

نمايندگي بانک خون بندناف در چهارمحال و بختياري  اقدامي در راستاي افزايش تعداد نمونه‌ها و همچنين ارتقاي کيفيت نمونه گيري‌ها خواهد بود و چنانچه فعاليت بانک خون بندناف در اين استان موفقيت آميز باشد مرکز ناباروري نيز در چهارمحال و بختياري راه‌اندازي خواهد شد.

مزدگير با اشاره به ورود جهاددانشگاهي در تجاري سازي يافتههاي پژوهشي پژوهشگاه رويان خاطرنشان کرد: تاکنون 400 نفر از خارج کشور براي درمان به پژوهشگاه رويان مراجعه کرده‌اند.

وي خدمت به جامعه و نجات حتي يك نفر را از اهداف اين بانك دانست و تاکيد کرد: بهره معنوي مزد فعالان اين بخش است.

مزدگير با بيان اينکه نمونه گيري، حمل نمونه، جدا سازي سلولهاي بنيادي و فريز نمونه، چهار مرحله اصلي نمونه گيري است افزود: دو مرحله اوليه آن يعني نمونه گيري و حمل نمونه از مهمترين مراحل اين فرايند است كه توسط نمايندگي ها صورت مي‌گيرد.

وي با بيان اينکه نمونه گيري مي‌تواند به دو شکل درون رحمي و خارج رحمي صورت گيرد، گفت: نمونه گيري داخل رحمي داراي كيفيت بالاتري نسبت به نمونه گيري خارج رحمي است و به صورت معناداري بر كيفيت نمونه اثرگذار است.

مدير تضمين كيفيت شركت فناوري بن ياخته‌هاي رويان جهاددانشگاهي، لازمه انجام نمونه گيري درون رحمي همكاري با پزشكان زنان و زايمان است، اظهارکرد: برگزاري همايش‌ها در نزديک کردن نظرات پزشکان و بانک خون موثر خواهد بود.

مزدگير با بيان اينكه کاربرد درماني سلول‌هاي بنيادي خون بند ناف، در درمان بيماري‌هاي لاعلاج است افزود: تحقيقات نشان مي‌دهد پيوند خون بندناف براي درمان بعضي از بيماري‌ها مانند کم‌خوني مادرزادي، انواع سرطان خون، تالاسمي، فلج مغزي، پارکينسون، ديابت و اختلالات کبدي استفاده مي‌شود اما افزايش تعداد نمونه‌هاي ذخيره شده در بانک‌هاي خون بند ناف کشور به اطلاع رساني و فرهنگ‌سازي بيشتري نياز دارد.

وي افزود: خون بند ناف حاوي سلول‌هاي بنيادي است و اين قابليت را دارد که حتي سال‌ها بعد براي ترميم بافت‌هاي صدمه ديده بدن در برخي قسمت‌ها مانند قلب و مغز استفاده شود.

مدير تضمين كيفيت شركت فناوري بن ياخته‌هاي رويان جهاددانشگاهي تصريح كرد: خون بند ناف در هنگام وضع حمل از نوزاد جدا و نگهداري مي‌شود تا در صورت نياز براي مداواي همان شخص، افراد خانواده و يا براي اشخاص ديگر استفاده شود.